Zmrzlinová roláda ananasová
Ingredience
Kompot ananasový |
380 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
50 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Zmrzlina vanilková |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ananas z kompotu rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu rozmixujeme a druhou zatím dáme stranou. Rozmixovaný ananas smícháme se smetanou a vyšleháme do pěny.
- Vnitřek formy na roládu vymažeme vanilkovou zmrzlinou, do pěny kápneme Maraskino a naplníme pěnou formu. Dáme zamrazit.
- Zmraženou zmrzlinu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky jako roládu a každou porci ozdobíme zbylým anansem.