Kuře s whisky omáčkou

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Křen 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 6 ks
Máslo čerstvé 25 g
Med včelí 1 kávová lžička
Mrkev kořen 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Pórek 60 g
Šalotka 4 ks
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 6 dl
Whisky 0.5 dl
Žervé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.
  2. Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.
  3. V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.
  4. Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.
  5. Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.
  6. Podáváme společně s kuřetem.