Kuře s whisky omáčkou
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Křen |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
6 ks |
Máslo čerstvé |
25 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Pórek |
60 g |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
6 dl |
Whisky |
0.5 dl |
Žervé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpustíme v pánvi máslo a přidáme pokrájený pórek, celer, mrkev a šalotku. Osmahneme 3 minuty, přidáme polovinu kuřecího vývaru a 8 minut dusíme.
- Přilijeme zbývající vývar a přivedeme k varu. Přidáme kuřecí prsíčka a 10 minut povaříme. Vyndáme kuře a pokrájíme na plátky. Dáme na servírovací mísu a udržujeme v teple.
- V jiné pánvi povaříme whisky, dokud se z poloviny nevypaří. Přecedíme do ní kuřecí vývar a povaříme, aby se z poloviny vypařil.
- Přidáme žervé, med a křen. Prohřejeme a přidáme čerstvou petrželku, sůl a pepř.
- Trochou omáčky s whisky polijeme kuře a zbytek dáme do omáčníku.
- Podáváme společně s kuřetem.