Zmrzlinová roláda s kaštany

Ingredience


Kaštany jedlé 150 g
Marmeláda meruňková 200 g
Rum 60 ml
Šlehačka ve spreji 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Zmrzlina vanilková 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kaštany trochu nařízneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Vyjmeme je, oloupeme, necháme vychladnout a nadrtíme. Kaštany vmícháme do vanilkové zmrzliny, kterou vymažeme formu na roládu zevnitř v silnější vrstvě.
  2. Meruňkovou marmeládu naředíme rumem, přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. Touto pěnou doplníme formu a dáme zamrazit.
  3. Zmraženou roládu vyklopíme na dezertní oválný talíř, nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.