Likér z jalovčinek

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Jalovec 100 g
Starorežná pálenka 1 l
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme.
  2. Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme.
  3. Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna.
  4. Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících.