Likér z jalovčinek
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Jalovec |
100 g |
Starorežná pálenka |
1 l |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a necháme ji odloženou 14 dní na světle (nejlépe na okně). Občas jalovčinky promícháme.
- Po 14 dnech svaříme vodu s cukrem a vychlazený sirup přimícháme k jalovci a přecedíme.
- Čistý likér necháme ještě týden odstát, pak znovu přecedíme přes husté síto nebo plátno, nalijeme do lahví a odložíme do chladna.
- Používáme v malém množství. K pití je nejlepší až po několika měsících.