Kuře na šalvěji s rýží

Ingredience


Celer - nať 2 ks
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Hnědá rýže 110 g
Kuřecí prsa 350 g
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rýže indiánská 115 g
Šalvěj čerstvá 2 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Vývar drůbeží 3 dl
Tabasco 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, česnek, šalvěj, mrkev a přilijeme kuřecí vývar. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut.
  2. Kuřecí prsa pokrájíme na kostky a přidáme do pánve. Zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme hnědou a planou rýži a pokrájená rajčata. Zastříkneme tabaskem, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut.
  3. Přidáme pokrájenou šunku a cukety a vaříme 10 minut bez pokličky, dokud není rýže měkká. Vyndáme a odstraníme šalvěj. Podáváme teplé.