Kuře na šalvěji s rýží
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Hnědá rýže |
110 g |
Kuřecí prsa |
350 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rýže indiánská |
115 g |
Šalvěj čerstvá |
2 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Vývar drůbeží |
3 dl |
Tabasco |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, česnek, šalvěj, mrkev a přilijeme kuřecí vývar. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut.
- Kuřecí prsa pokrájíme na kostky a přidáme do pánve. Zakryjeme a vaříme 5 minut. Přidáme hnědou a planou rýži a pokrájená rajčata. Zastříkneme tabaskem, osolíme a opepříme. Uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 25 minut.
- Přidáme pokrájenou šunku a cukety a vaříme 10 minut bez pokličky, dokud není rýže měkká. Vyndáme a odstraníme šalvěj. Podáváme teplé.