Zmrzlinová roláda čokoládová
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Šlehačka Pařížská |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Zmrzlina čokoládová |
250 g |
Zmrzlina vanilková |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čokoládu natrouháme nahrubo nebo použijeme čokoládové hoblinky. Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme k ní smetanu, polovinu čokolády a trochu vyšleháme do pěny.
- Formu na roládu vymažeme čokoládovou zmrzlinou, vyplníme vanilkovou pěnou s čokoládou a dáme zamrazit.
- Hotovou roládu upravíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou čokoládou a pařížskou šlehačkou.