Kuře s vinným balzámovým octem

Ingredience


Balsamico ocet 3 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Kuřecí stehna 4 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 6 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
Víno červené 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat.
  2. Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme.
  3. Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.
  4. Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme.
  5. Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme.