Kuře s vinným balzámovým octem
Ingredience
Balsamico ocet |
3 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
2 polévková lžíce |
Víno červené |
2 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat.
- Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme.
- Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.
- Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme.
- Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme.