Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami

Ingredience


Citrony 0.25 ks
Cukr vanilka 10 g
Máslo čerstvé 220 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 0.125 l
Citronová kůra 1 špetka
Cukr moučkový 150 g
Mandle 2 ks
Rozinky tmavé 50 g
Tvaroh měkký 400 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilka mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
  2. Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
  3. Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.