Křehké řezy s tvarohovou nádivkou a rozinkami
Ingredience
Citrony |
0.25 ks |
Cukr vanilka |
10 g |
Máslo čerstvé |
220 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.125 l |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr moučkový |
150 g |
Mandle |
2 ks |
Rozinky tmavé |
50 g |
Tvaroh měkký |
400 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mouku a nastrouhanou citronovou kůru nasypeme na vál, nožem do ní rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s rozšlehanými žloutky a rychle vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme ztuhnout. Poté jej rozdělíme na dva díly a vyválíme na obdélníky. Jeden z nich přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme tvarohovou nádivkou a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje přitiskneme a koláč pečeme v rozpálené troubě do růžova.
- Hotový posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychadnout, nakrájíme a podáváme.
- Na nádivku smícháme v míse moučkový cukr, žloutky, citronovou kůru, přidáme měkký tvaroh, očištěné rozinky, hořké mandle, mletou vanilku a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.