Osvěžující polévka z angreštu

Ingredience


Angrešt 1 kg
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1.5 polévková lžíce
Mléko plnotučné 2 dl
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 0.7 l
Maizena - kukuřičný škrob 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme.
  2. Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech.