Osvěžující polévka z angreštu
Ingredience
Angrešt |
1 kg |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1.5 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
2 dl |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
0.7 l |
Maizena - kukuřičný škrob |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme.
- Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech.