Ramequin (vaudský způsob)
Ingredience
Chléb toastový pšeničný tmavý |
1 balení |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ementálského typu |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku.
- V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem.
- Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.