Ramequin (vaudský způsob)

Ingredience


Chléb toastový pšeničný tmavý 1 balení
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Muškátový oříšek 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr ementálského typu 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Toastový chléb nebo veku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Střídavě obojí vrstvíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené zapékací misky, aby sýrové plátky přečnívaly přes veku.
  2. V mléce rozkvedláme vejce, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a mletou paprikou, osolíme a zalijeme navrstvený chléb se sýrem.
  3. Povrch poklademe kousky másla a zapečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.