Bramboračka z Beskyd

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 100 g
Celer - nať 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 120 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Libeček 0.5 polévková lžíce
Majoránka 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Polévkové koření Maggi 1 kávová lžička
Rajčata 1 ks
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory, mrkev, celer, petržel a cibuli oloupeme a omyjeme. Brambory pokrájíme na menší kostky. Mrkev s petrželí nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky. Omyjeme libeček, celerovou a petrželovou nať a natě drobně rozkrájíme. Cibuli krájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvé hříbky a lišky očistíme a pokrájíme na plátky, maličké plodnice lišek necháme vcelku. Omyté rajče rozpůlíme.
  2. V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém zpěníme cibuli. Pak k ní přimícháme kořenovou zeleninu s celerovou natí a libečkem. Vše promícháme a přibližně 1 minutu smažíme. Poté zeleninu poprášíme polohrubou moukou, promícháme a smažíme zas asi 30 sekund a zalijeme horkou vodou, přidáme brambory, houby, rajče, kmín, sůl, pepř, majoránku a pomalu vaříme přibližně 20 - 25 minut. Ke konci vaření přimícháme česnek.
  3. Když je zelenina měkká, dochutíme polévku lžičkou Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.