Smažené kotlety zapečené se smetanou

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, kotlety naklepeme, osolíme, opepříme.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, vložíme kotlety, osmažíme je z obou stran. Poté vlijeme pivo a dusíme.
  3. Máslem vymažeme zapékací mísu, vysypeme ji strouhankou. Do mísy naskládáme kotlety, přelijeme šťávou i s cibulí, překryjeme plátky slaniny, přelijeme smetanou a v předehřáté troubě zapečeme.