Vepřová kolena na pivu

Ingredience


Bobkový list 8 ks
Cibule 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 800 ml
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové koleno 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
  2. Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme.
  3. Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny.
  4. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.