Vepřová kolena na pivu
Ingredience
Bobkový list |
8 ks |
Cibule |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.
- Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme.
- Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny.
- Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.