Vařený chřest s vinnou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Bešamel |
250 g |
Chřest bílý |
2 kg |
Cibulka jarní |
30 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V osolené vodě s máslem uvaříme chřest. Slaninu nakrájíme na drobno a v kastrůlku ji na mírném plameni necháme na oleji zesklovatět. Osmahlou slaninu zalijeme vínem a minutu povaříme. Do směsi přidáme bešamel, smetanu a nakrájenou jarní cibulku, vaříme 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Hotovou omáčkou poléváme naaranžovaný chřest na servírovacích talířích.