Vařený chřest s vinnou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bešamel 250 g
Chřest bílý 2 kg
Cibulka jarní 30 g
Máslo čerstvé 10 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě s máslem uvaříme chřest. Slaninu nakrájíme na drobno a v kastrůlku ji na mírném plameni necháme na oleji zesklovatět. Osmahlou slaninu zalijeme vínem a minutu povaříme. Do směsi přidáme bešamel, smetanu a nakrájenou jarní cibulku, vaříme 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Hotovou omáčkou poléváme naaranžovaný chřest na servírovacích talířích.