Bůček na pivu s bramborami

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 1 ks
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme.
  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté přimícháme zeleninu s bramborami, opepříme, osolíme a okmínujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme strouhanku a několik minut ještě dusíme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.