Bůček na pivu s bramborami
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
600 g |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme.
- Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté přimícháme zeleninu s bramborami, opepříme, osolíme a okmínujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme strouhanku a několik minut ještě dusíme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.