Bůčková roláda dušená na pivu
Ingredience
Česnek |
12 stroužek |
Kmín mletý |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
1.2 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Bůček bez kostí dobře rozklepeme, do masa vetřeme drcený česnek, posypeme paprikou, kmínem, solí a srolujeme. Roládu převážeme potravinářským provázkem nebo nití, vložíme do kastrolu, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
- Roládu vyjmeme, necháme mírně vychladnout, zabalíme do fólie a v lednici necháme ztuhnout. Před podáváním odstraníme provázek, roládu krájíme šikmým řezem.