Bůčková roláda dušená na pivu

Ingredience


Česnek 12 stroužek
Kmín mletý 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 1.2 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bůček bez kostí dobře rozklepeme, do masa vetřeme drcený česnek, posypeme paprikou, kmínem, solí a srolujeme. Roládu převážeme potravinářským provázkem nebo nití, vložíme do kastrolu, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
  2. Roládu vyjmeme, necháme mírně vychladnout, zabalíme do fólie a v lednici necháme ztuhnout. Před podáváním odstraníme provázek, roládu krájíme šikmým řezem.