Bůček s masovou nádivkou na pivu

Ingredience


Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 600 g
Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 1 krajíc
Kmín mletý 0.25 kávová lžička
Maso mleté - mix 120 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem.
  2. Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme.