Bůček s masovou nádivkou na pivu
Ingredience
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
600 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
1 krajíc |
Kmín mletý |
0.25 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
120 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na nádivku v míse smícháme mleté maso se solí, kořením, ustrouhaným chlebem, 100 ml piva, usekanou pažitkou a drceným česnekem.
- Vepřový bůček vykostíme a vyřízneme v něm kapsu, maso osolíme, naplníme nádivkou a kapsu sepneme jehlou. Bůček vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě doměkka. Maso přeléváme výpekem (je-li třeba, podlijeme horkou vodou) a opatrně obracíme.