Sorbetový punč
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr moučkový |
100 g |
Pomerančová šťáva |
40 ml |
Rum |
100 ml |
Sirup Monin - grenadina |
500 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nalijeme sirup, bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu, trochu strouhané citronové kůry, dáme stranou a necháme aspoň deset minut uležet.
- Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do punče, po kapkách přlijeme rum, promícháme a punč nalijeme do formiček. Formičky necháme zamrazit.
- Tento punč můžeme zamrazit jen krátce a občas ho při mražení promíchat, potom ho podáváme jako ledovou tříšť.