Sorbetový punč

Ingredience


Citronová kůra 10 g
Citronová šťáva 30 ml
Cukr moučkový 100 g
Pomerančová šťáva 40 ml
Rum 100 ml
Sirup Monin - grenadina 500 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nalijeme sirup, bílé víno, citronovou a pomerančovou šťávu, trochu strouhané citronové kůry, dáme stranou a necháme aspoň deset minut uležet.
  2. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do punče, po kapkách přlijeme rum, promícháme a punč nalijeme do formiček. Formičky necháme zamrazit.
  3. Tento punč můžeme zamrazit jen krátce a občas ho při mražení promíchat, potom ho podáváme jako ledovou tříšť.