Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem

Ingredience


Chřest bílý 400 g
Cukr kostkový 1 kostka
Kečup 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Sůl 1 špetka
Sýr na pizzu strouhaný 44% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vajec a mléka připravíme těsto, které osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme 4 omelety.Chřest uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru. Nastrouháme tvrdý sýr.
  2. Na každou z připravených omelet dáme tři kousky vařeného chřestu a omelety přehneme na polovinu tak, že chřest bude překrytý omeletou. Takhle překrytý chřest posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kečupem.
  3. Omelety podáváme teplé k bramborám.