Vaječné omelety s chřestem, sýrem a kečupem
Ingredience
Chřest bílý |
400 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr na pizzu strouhaný 44% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, vajec a mléka připravíme těsto, které osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme 4 omelety.Chřest uvaříme ve slané vodě s kostkou cukru. Nastrouháme tvrdý sýr.
- Na každou z připravených omelet dáme tři kousky vařeného chřestu a omelety přehneme na polovinu tak, že chřest bude překrytý omeletou. Takhle překrytý chřest posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kečupem.
- Omelety podáváme teplé k bramborám.