Lívance ze sucharů
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Droždí |
5 g |
Marmeláda meruňková |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko plnotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Suchar dietní |
8 krajíc |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky sucharů umeleme a zalijeme ohřátým mlékem. Přidáme mouku, 20 g rozpuštěného másla, rozdrobené droždí, vejce a cukr. Vše zamícháme a těsto necháme vykynout.
- Lívancovou formu potřeme máslem, rozehřejeme a vlijeme naběračkou těsto. Lívance smažíme po obou stranách dozlatova.
- Podáváme potřené marmeládou a posypané moučkovým cukrem.