Sýrový krém smažený
Ingredience
Chléb toastový |
300 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř cayenský |
2 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rýže dušená |
50 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
4 g |
Sýr Gruyére |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme mouku, rýži, sůl, pepř, cayenský pepř, strouhaný muškát, přidáme 3 vejce. Dobře promícháme a povaříme asi 5 minut.
- Do horké hmoty přisypeme strouhaný sýr, necháme vychladnout. Vychladlou hmotu vyklopíme na prkénko, nakrájíme na jednotlivé porce velikosti krajíčku chleba, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance, na oleji osmažíme z obou stran.
- Každou porci smaženého sýrového krému položíme na krajíček toastového chleba a ještě teplé podáváme.