Ticinská sýrová omeleta
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ementálského typu |
300 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vejce rozkvedláme se solí a pepřem a k tomu vmícháme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém másle usmažíme postupně jednotlivé omelety, které při smažení neobracíme, ale pouze lehce natřásáme na pánvi, až je každá omeleta zespodu osmažená dorůžova.
- Mezitím zvlášť podusíme na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli s oloupanými rajčaty a horkou směsí potřeme omelety. Ty pak přeložíme na poloviny.