Koláč s chřestem a šunkou

Ingredience


Chřest bílý 250 g
Chřest zelený 250 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Kerblík 1 kávová lžička
Listové těsto 300 g
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Omáčka bešamelová 500 g
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr na pizzu strouhaný 44% 100 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, umyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme v osolené vodě s máslem a lžičkou cukru asi 10 - 15 minut. Do hotové bešamelové omáčky vmícháme šunku, nakrájenou na nudličky, žloutky, nastrouhaný sýr a lístky kerblíku.
  2. Omáčku osolíme. Z listového těsta vyválíme tenký plát a vložíme ho do vodou navlhčené rozevírací formy. Přesahující kraje těsta odkrojíme a na těsto naneseme bešamelovou omáčku. Na omáčku rozložíme kousky chřestu a lehce je zatlačíme. Koláč pečeme v troubě, předehřáté na 220°C asi 30 minut. Koláč podáváme teplý.