Tofu s broskvemi a lusky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 50 g
Cukr třtinový 10 g
Fazolové lusky zelené 300 g
Meruňky sušené 200 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Olej slunečnicový 60 ml
Omáčka sójová 20 ml
Sůl 5 g
Sýr sójový - Tofu 350 g
Víno bílé 1.5 dl
Zázvor celý 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu.
  2. Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.