Tofu s broskvemi a lusky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
50 g |
Cukr třtinový |
10 g |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Meruňky sušené |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej slunečnicový |
60 ml |
Omáčka sójová |
20 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr sójový - Tofu |
350 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
Zázvor celý |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Tofu nakrájíme na kostky a poprášíme osolenou moukou, na rozpáleném slunečnicovém oleji opečeme ze všech stran dozlatova a necháme okapat na papírové utěrce. Ve stejné pánvi osmahneme i fazolové lusky a odložíme k tofu.
- Na pánvi wok na rozpáleném oleji opečeme nakrájenou cibulku dozlatova, přihodíme nasekaný česnek a zázvor a krátce orestujeme. Vyjmeme všechno děravou naběračkou tak, aby v pánvi zbyl jen olej. Přilijeme víno, přidáme sušené meruňky, sójovou omáčku a cukr a za stálého míchání minutu povaříme. Na talíře rozložíme kostky tofu, lusky a zalijeme broskvemi s omáčkou. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.