Restovaný zelený salát
Ingredience
Brokolice |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
40 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hrášek |
100 g |
Kari pasta |
10 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
20 ml |
Omáčka rybí |
20 ml |
Rýže dušená |
200 g |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Zázvor celý |
3 g |
Zelí čínské |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji ve wok pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, nakrájený zázvor a česnek a kari pastu. Za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme všechny druhy zelené zeleniny pokrájené na kousky a 2 minuty restujeme, až se zelenina potáhne olejem. Přidáme nasekaný koriandr, rybí omáčku, nasekanou citronovou trávu a na mírném ohni promícháváme ještě 3 minuty, osolíme. Podáváme s dušenou rýží.