Bůčkové rizoto

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 800 ml
Rýže loupaná 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 500 g
Sýr Eidam cihla 30% 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
  3. Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem.