Bůčkové rizoto
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 ml |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
500 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
- Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem.