Vrabci na pivu
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřový bok |
800 g |
Cibule |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme.
- V míse smícháme bůček s česnekem, solí, kmínem, zalijeme pivem, promícháme a pod fólií necháme v chladničce zhruba dvě hodiny.
- V pekáči na tuku zpěníme cibuli, přidáme bůček bez marinády a orestujeme. Poté vlijeme marinádu a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a marináda vypečená.