Vrabci na pivu

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřový bok 800 g
Cibule 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek rozdrtíme.
  2. V míse smícháme bůček s česnekem, solí, kmínem, zalijeme pivem, promícháme a pod fólií necháme v chladničce zhruba dvě hodiny.
  3. V pekáči na tuku zpěníme cibuli, přidáme bůček bez marinády a orestujeme. Poté vlijeme marinádu a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a marináda vypečená.