Uzený bůček pečený se zelím

Ingredience


Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Sádlo vepřové škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vepřový bok uzený 600 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.
  2. Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.
  3. Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.