Uzený bůček pečený se zelím
Ingredience
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vepřový bok uzený |
600 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.
- Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.
- Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.