Žebírka v medu

Ingredience


Vepřová žebra 5 kg
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Kmín drcený 1 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Med včelí 6 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 250 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.
  2. Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.
  3. Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.