Žebírka v medu
Ingredience
Vepřová žebra |
5 kg |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Med včelí |
6 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
250 ml |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.
- Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.
- Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.