Domikát z podmáslí a smetany
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kmín celý |
1.5 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
2.5 dl |
Smetana zakysaná 15% |
2.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.75 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.
- Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
- Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.
- Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.