Domikát z podmáslí a smetany

Ingredience


Brambory 500 g
Kmín celý 1.5 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mléko - podmáslí 2.5 dl
Smetana zakysaná 15% 2.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.75 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.
  2. Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
  3. Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.
  4. Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.