Tuňákový salát s křupavými nudličkami

Ingredience


Černucha 80 g
Listové těsto 150 g
Olej olivový 60 ml
Pepř černý mletý 4 g
Salát hlávkový 200 g
Sezam - semena 80 g
Sůl 6 g
Tuňák obecný 600 g
Limetková šťáva 40 ml
Ocet rýžový 60 ml
Olej olivový 80 ml
Olej sezamový 20 ml
Omáčka sójová 70 ml
Pažitka 60 g
Pepř černý mletý 2 g
Pomerančová šťáva 30 ml
Sůl 4 g
Zázvor celý 20 g
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 100 g
Hrachové lusky 150 g
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Olej arašídový (podzemnicový) 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
  2. Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
  3. Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
  4. Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
  5. Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.