Tuňákový salát s křupavými nudličkami
Ingredience
Černucha |
80 g |
Listové těsto |
150 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
4 g |
Salát hlávkový |
200 g |
Sezam - semena |
80 g |
Sůl |
6 g |
Tuňák obecný |
600 g |
Limetková šťáva |
40 ml |
Ocet rýžový |
60 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka sójová |
70 ml |
Pažitka |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Pomerančová šťáva |
30 ml |
Sůl |
4 g |
Zázvor celý |
20 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Hrachové lusky |
150 g |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve si připravíme dresink. V misce vyšleháme olivový olej, limetkovou šťávu, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, nasekanou pažitku a nastrouhaný zázvor. Osolíme, opepříme.
- Ve wok pánvi rozpálíme arašídový olej, přidáme chilli papričku, nakrájenou jarní cibulku, hrachové lusky a kukuřičky a 3 minuty restujeme za stálého míchání, až je zelenina křupavá. Přendáme do mísy a zalijeme trochou dresinku.
- Na talíři smícháme černuchu a sezam, kousky tuňáka osolíme, opepříme a obalíme ve směsi semínek. Opečeme zprudka na rozpáleném oleji a odložíme na talíř.
- Listové těsto nakrájíme na proužky a osmažíme na pánvi dokřupava, necháme na papírové utěrce okapat.
- Listy salátu rozložíme na talíře, na ně navršíme zeleninovou směs, poklademe kousky tuňáka a posypeme opečenými listovými nudličkami. Před servírováním zalijeme dresinkem.