Kuře s mrkví na bylinkách
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
300 g |
Kuře |
2500 g |
Majoránka |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1250 g |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřata omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Majoránku rozdělíme dovnitř kuřat. Stehýnka svážeme nití k sobě.
- V pekáči rozpálíme máslo a kuřata na něj vložíme prsíčky dolů. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 75 minut.
- Po 20 minutách kuřata obrátíme, obložíme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví a oloupanou, na kostky nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem a pečeme dál.
- Asi 15 minut před dopečením zeleninu v pekáči promícháme a vše posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
- Kuřata upravíme na mísu a obložíme zeleninou.