Kuře s mrkví na bylinkách

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 300 g
Kuře 2500 g
Majoránka 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mrkev kořen 1250 g
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřata omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Majoránku rozdělíme dovnitř kuřat. Stehýnka svážeme nití k sobě.
  2. V pekáči rozpálíme máslo a kuřata na něj vložíme prsíčky dolů. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia si 75 minut.
  3. Po 20 minutách kuřata obrátíme, obložíme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkví a oloupanou, na kostky nakrájenou cibulí. Podlijeme vývarem a pečeme dál.
  4. Asi 15 minut před dopečením zeleninu v pekáči promícháme a vše posypeme nasekanou bazalkou a petrželkou.
  5. Kuřata upravíme na mísu a obložíme zeleninou.