Jáhlové knedlíčky na rajčatech

Ingredience


Jáhly - loupané proso 200 g
Kari koření 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pórek 250 g
Rajčata 1000 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut.
  2. Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky.
  3. V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut.
  4. Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova.
  5. Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme.
  6. Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.