Jáhlové knedlíčky na rajčatech
Ingredience
Jáhly - loupané proso |
200 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
250 g |
Rajčata |
1000 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vývaru vsypeme jáhly a vaříme je zvolna pod pokličkou asi 20 minut.
- Očištěný pórek nakrájíme na kousky, polovinu omytých rajčat nakrájíme na špalíčky a zbylé nakrájíme na plátky.
- V pánvi na rozehřátém másle krátce osmahneme pórek a vyjmeme. Do pánve vložíme osolené a opepřené špalíčky rajčat a podusíme asi 10 minut.
- Polovinu nasekané petrželky a pažitky smícháme s lučinou a vejci. Přidáme vařené jáhly a promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme karí kořením. Ze směsi tvarujeme asi 20 knedlíčků, které opečeme v horkém oleji po všech stranách dozlatova.
- Plátky rajčat, pórek a zbylé bylinky přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme.
- Jáhlové knedlíčky vložíme do omáčky a podáváme.