Kuřecí polévka z drůbků
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí drůbky |
150 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Nudle domácí |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Pórek |
100 g |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
- Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
- V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
- Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.