Kuřecí polévka z drůbků

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Kuřecí drůbky 150 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Nudle domácí 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Pórek 100 g
Rajčata 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí drůbky uvaříme v 1.2 litru vody doměkka. Vaříme je pomalu, jen aby voda probublávala, přibližně 40 minut.
  2. Mezitím si očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Petrželku kudrnku a pórek omyjeme, petrželku pokrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Celou cibuli přidáme vařit k drůbkům.
  3. V hrnci na másle si usmažíme světlou jíšku z hladké mouky.
  4. Když jsou drůbky uvařené, vývar procedíme na jíšku a za stálého míchání ho přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přidáme pokrájenou zeleninu, rajče, sůl podle chuti, špetku muškátového oříšku a pepř. Drůbky nakrájíme na malé kousky a též je přidáme do polévky. Po 12 minutách vaření vložíme pórek a domácí nudle. Vše vaříme ještě cca 3-4 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.