Marmeláda jahodová
Ingredience
Cukr želírovací |
150 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Likér Maraschino (Maraska) |
30 ml |
Sirup Monin - jahodový |
200 ml |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Jahody velmi důkladně omyjeme, rozčtvrtíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, sirupem, zakápneme likérem a povaříme asi jen 2 minuty. Jahody scedíme, ale šťávu vaříme několik minut dál samotnou. Přisypeme želírovací cukr a jakmile tekutina začne houstnout, vrátíme do hrnce jahody, povaříme ještě 2 minuty a odstavíme. Marmeládu necháme asi 5 minut odpočinout, poté naplníme předvařené sklenice, uzavřeme je víčkem a dáme na okno vychladnout.