Marmeláda rajčatová se sirupem
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Cukr želírovací |
300 g |
Rajčata |
600 g |
Sirup Monin - citron a limetka |
100 ml |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jadérka a dužinu vložíme do mixéru. Rozmixujeme na kaši. Rajčatovou kaši přendáme do hrnce, zalijeme vodou, sirupem, přidáme strouhanou citronovou kůru, povaříme 6 minut, přisypeme želírovací cukr a vaříme ještě několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, marmeládu necháme chvilku odpočinout a nalijeme ji do spařených sklenic, uzavřeme víčky a necháme na chladném místě vystydnout.