Zavařenina z kdoulí
Ingredience
Cukr želírovací |
300 g |
Kdoule |
600 g |
Likér meruňkový |
30 ml |
Sirup Monin - grenadina |
150 ml |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Kdoule oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, sirupu, zakápneme likérem a povaříme na mírném ohni asi 10 minut.
- Přisypeme želírovací cukr, povaříme ještě pár minut do mírného zhoustnutí a odstavíme. Necháme stát asi 5 minut.
- Potom zavařeninou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky nebo plátýnkem a necháme úplně vychladnout.