Paella s mořskými plody

Ingredience


Kalamáry 350 g
Krevety tygří - loupané 16 ks
Mušle slávky 250 g
Olej olivový 150 ml
Rajčata 3 ks
Rýže loupaná 750 g
Šafrán 1 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.
  2. Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.
  3. Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.