Paella s mořskými plody
Ingredience
Kalamáry |
350 g |
Krevety tygří - loupané |
16 ks |
Mušle slávky |
250 g |
Olej olivový |
150 ml |
Rajčata |
3 ks |
Rýže loupaná |
750 g |
Šafrán |
1 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji zprudka opečeme krevety, z každé strany. Vyndáme a zabalíme do alobalu, dojdou a zůstanou teplé.
- Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kalamáry, také nakrájené na kostičky. Krátce osmahneme na pánvi, přidáme rýži, krátce osmahneme, vlijeme vodu nebo rybí vývar a vaříme cca 20-30 minut, voda se musí odpařit. Asi v polovině doby varu přidáme šafrán, rýže se obarví, promícháme a osolíme.
- Slávky povaříme v zeleninovém vývaru, scedíme a spolu s krevetami položíme na paellu.