Havířova fazorka
Ingredience
Bujón natur hovězí |
20 g |
Fazole |
160 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Skořice celá |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 dl |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
- V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
- Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.