Havířova fazorka

Ingredience


Bujón natur hovězí 20 g
Fazole 160 g
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Skořice celá 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
  2. V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
  3. Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.