Vánoční houbová polévka

Ingredience


Bujón zeleninový 1 l
Hříbky čerstvé 20 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené hříbky omyjeme a namočíme do mléka na 30 minut. Potom je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci rozpálíme máslo a z hladké mouky usmažíme zlatou jíšku. Zalijeme ji za stálého míchání postupně studeným, zeleninovým bujonem a přivedeme k varu. Přidáme houby, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl podle chuti a pomalu vaříme 20 minut.
  3. Omytou a drobně pokrájenou petrželku pokrájíme a ke konci vaření ji přimícháme do polévky a podáváme.