Hovězí vývar s houbovým kapáním

Ingredience


Bujón natur hovězí 1 l
Houby čerstvé 30 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  2. Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.
  3. V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.
  4. Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.
  5. Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.