Hovězí vývar s houbovým kapáním
Ingredience
Bujón natur hovězí |
1 l |
Houby čerstvé |
30 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- Omytou petrželku kudrnku si pokrájíme nadrobno.
- V pánvi na rozpuštěném másle houby podusíme ve vlastní šťávě. Když jsou téměř bez vody a začínají se smažit, tak je pokrájíme nadrobno. Dáme je do misky a smícháme je s vejci, hladkou moukou, solí, pepřem a vymícháme si těstíčko, které nesmí být velmi husté, musí kapat.
- Přivedeme k varu 1 litr hovězího bujonu a přes vidličku těstíčko kapeme do polévky.
- Necháme přejít varem, přimícháme petrželku a podáváme.