Kořeněné nudle se zeleninou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
100 g |
Fazolové klíčky |
120 g |
Hrachové lusky |
120 g |
Kari koření |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nudle vlasové |
250 g |
Olej olivový |
20 ml |
Paprika červená |
100 g |
Zázvor celý |
20 g |
Cukr třtinový |
20 g |
Olej sezamový |
20 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Škrob jemný kukuřičný gustin |
10 g |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vlasové nudle namočíme na 20 minut do horké vody, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
- Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájený česnek, zázvor a jarní cibulku, opékáme, až zelenina začne vonět. Přidáme kari, cibuli na kolečka, proužky mrkve a papriky a za občasného promíchání opékáme asi 4 minuty, dokud zelenina nezačne měknout. V misce smícháme vývar, sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rýžové víno a škrob. Směs vlijeme na pánev a přivedeme k varu na 2 minuty. Přihodíme hrachové lusky, fazolové klíčky a nudle a směs asi 2 minuty prohříváme, aby byla horká. Rozdělíme do misek a servírujeme.