Smetanová hříbjanka

Ingredience


Hříbky čerstvé 60 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 1.5 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.
  2. Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.
  3. 1.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.
  4. Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.