Smetanová hříbjanka
Ingredience
Hříbky čerstvé |
60 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
1.5 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pravé sušené hříbky promyjeme a namočíme do studené vody (2 dl) na 30 minut. Pak hříbky scedíme.
- Dáme vařit 1.2 litru vody, přidáme do ni kmín, sůl, houby a vaříme minimálně 20 minut.
- 1.5 dl zakysané krémové smetany smícháme s 1 lžíci mouky a 1 vejcem a přidáme ji za stálého míchání do polévky.
- Smetanu s vejcem necháme projít varem a podáváme.