Květáková polévka se žloutky a smetanou

Ingredience


Hovězí vývar základní 1.5 l
Květák 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Smetana 12% (konzumní) 0.5 l
Sůl 8 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.