Kuře s pomerančovou šťávou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kuře |
1.5 kg |
Mrkev kořen |
500 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
1.5 dl |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a osmahneme na něm kuře. Občas obrátíme, aby zhnědlo. Pomeranč rozkrojíme na dvě poloviny a jednu půlku dáme do břišní dutiny. Kuře dáme do hrnce, obložíme rozčtvrcenou cibulí a pokrájenými mrkvemi. Osolíme, opepříme a polijeme pomerančovou šťávou.
- Na menší kousky pokrájíme pomeranče a dáme je do hrnce, který zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 90 minut. Sundáme pokličku, polijeme kuře brandy, posypeme sezamovými semínky a necháme 10 minut zapékat.
- Podáváme ve velké míse obložené kusy pomeranče a zeleninou.
- Ze šťávy odstraníme nadbytečný tuk, smícháme solamyl s lžící studené vody a směs vmícháme do šťávy v hrnci a krátce povaříme.
- Omáčku podáváme s kuřetem.