Kuře s pomerančovou šťávou

Ingredience


Cibule 2 ks
Kuře 1.5 kg
Mrkev kořen 500 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 1.5 dl
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme olej v ohnivzdorném hrnci a osmahneme na něm kuře. Občas obrátíme, aby zhnědlo. Pomeranč rozkrojíme na dvě poloviny a jednu půlku dáme do břišní dutiny. Kuře dáme do hrnce, obložíme rozčtvrcenou cibulí a pokrájenými mrkvemi. Osolíme, opepříme a polijeme pomerančovou šťávou.
  2. Na menší kousky pokrájíme pomeranče a dáme je do hrnce, který zakryjeme pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 90 minut. Sundáme pokličku, polijeme kuře brandy, posypeme sezamovými semínky a necháme 10 minut zapékat.
  3. Podáváme ve velké míse obložené kusy pomeranče a zeleninou.
  4. Ze šťávy odstraníme nadbytečný tuk, smícháme solamyl s lžící studené vody a směs vmícháme do šťávy v hrnci a krátce povaříme.
  5. Omáčku podáváme s kuřetem.