Na vermutu kuře
Ingredience
Artyčoky |
400 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Dolin - Vermouth |
1.5 dl |
Hroznové víno |
125 g |
Kuřecí prsa |
700 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 135 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V teflonové pánvi osmahneme na sucho 3 minuty porce kuřete. Vytřeme pánev, vlijeme do ní vermut a vývar. Přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibulku a porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a vaříme 35 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rozpůlené artyčoky a bobule hroznového vína a prohříváme 3 minuty.
- Vmícháme směs vody a solamylu a povaříme do zhoustnutí.
- Podáváme teplé.