Na vermutu kuře

Ingredience


Artyčoky 400 g
Cibulka jarní 2 ks
Dolin - Vermouth 1.5 dl
Hroznové víno 125 g
Kuřecí prsa 700 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V teflonové pánvi osmahneme na sucho 3 minuty porce kuřete. Vytřeme pánev, vlijeme do ní vermut a vývar. Přivedeme k varu a přidáme pokrájenou cibulku a porce kuřete. Přikryjeme pokličkou a vaříme 35 minut. Osolíme, opepříme, přidáme rozpůlené artyčoky a bobule hroznového vína a prohříváme 3 minuty.
  2. Vmícháme směs vody a solamylu a povaříme do zhoustnutí.
  3. Podáváme teplé.