Krémová bramboračka
Ingredience
Brambory |
500 g |
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
1 špetka |
Polévkové koření Maggi |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.2 l |
Sůl |
1 špetka |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme.
- Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme.
- Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou.