Krémová bramboračka

Ingredience


Brambory 500 g
Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 1 ks
Hrášek 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 1 špetka
Polévkové koření Maggi 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.2 l
Sůl 1 špetka
Zeleninová směs francouzská - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme.
  2. Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme.
  3. Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou.