Vejce plněná zakysanou smetanou
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), vyjmeme a po vychladnutí oloupeme. Podélně je rozkrojíme a žloutky vyjmeme.
- V misce utřeme hořčici s rozdrobenými žloutky a zakysanou smetanou. Náplň podle chuti osolíme, opepříme a lžičkou naneseme do polovin bílků. Ozdobíme petrželkou.
- Podáváme jako studený předkrm.