Polévka ze sušených hub

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Houby sušené 20 g
Jáhly - loupané proso 80 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do hrnce s houbami a uvaříme je doměkka přibližně 20-35 minut.
  3. V pánvi si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  4. Když jsou jáhly téměř měkké, přimícháme jíšku, přidáme podle chuti sůl, kmín a pepř.
  5. Polévku povaříme ještě asi 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.