Polévka ze sušených hub
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Houby sušené |
20 g |
Jáhly - loupané proso |
80 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté sušené houby namočíme na 30 minut do studené vody, pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- Jáhly spaříme vařící vodou, dáme je do hrnce s houbami a uvaříme je doměkka přibližně 20-35 minut.
- V pánvi si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Když jsou jáhly téměř měkké, přimícháme jíšku, přidáme podle chuti sůl, kmín a pepř.
- Polévku povaříme ještě asi 10 minut, přimícháme petrželku a podáváme.