Trhanec se švestkami

Ingredience


Cukr moučkový 20 g
Cukr skořicový 15 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 100 g
Ovesné vločky 50 g
Sůl 1 špetka
Švestky 400 g
Vejce slepičí 4 ks
Zmrzlina vanilková 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky nasypeme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, přilijeme mléko a přidáme vejce. Vypracujeme těsto na trhanec.
  2. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku s máslem. Postavíme na plotnu a švestky krátce podusíme. Zakryjeme těstem a vložíme na deset minut do trouby.
  3. Pekáček vyjmeme, těsto se švestkami vidličkou roztrháme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme několik minut, z těsta unikne pára a těsto bude křupat.
  4. Trhanec rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě teplý. Výborně chutná se zmrzlinou.