Trhanec se švestkami
Ingredience
Cukr moučkový |
20 g |
Cukr skořicový |
15 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Ovesné vločky |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
400 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zmrzlina vanilková |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky nasypeme mouku, ovesné vločky, cukr, sůl, přilijeme mléko a přidáme vejce. Vypracujeme těsto na trhanec.
- Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do pekáčku s máslem. Postavíme na plotnu a švestky krátce podusíme. Zakryjeme těstem a vložíme na deset minut do trouby.
- Pekáček vyjmeme, těsto se švestkami vidličkou roztrháme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme několik minut, z těsta unikne pára a těsto bude křupat.
- Trhanec rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme ještě teplý. Výborně chutná se zmrzlinou.